Idéer til arrangementer:

1)

• Legegrupper

a) Skabelon hvor man er 4-5 børn i gruppen og alle afholder på skift

b) Skabelon hvor man er 4-5 børn i gruppen og den der er markeret med rødt afholder (ny gruppe hver gang)

Det skaber sammenhold i klassen at afholde legegrupper. Børnene glæder sig til at komme hjem til hinanden. Der afspejler sig en tendens til, at man ikke mobber dem man har leget sammen med/hjemme hos.

• Legedage:

2-3 forældre afhenter ALLE børnene efter skole og tager dem hjem til det ene barn. Der er tendens til at man rammer bredere & at flere deltager

• Mad-grupper

De lidt større børn kommer hjem til hinanden i grupper og skal lave mad sammen / spise sammen.

Det er vigtigt at kommunikere ud, at man ikke behøver at stå med 3 retters menuer, hjemmebagte boller og dessert. Det handler om at være sammen – ikke hvad man får serveret.

Børn der bor i lejlighed med trang plads, kan f.eks. afholde legegrupper på legepladsen i 1 time søndag formiddag. Det kan være svært for nogen at hente 5 børn.

Legegruppe skal være på familiens premisser

2) Andre foreslag

• Halloween-fest

Halloween tema fest hvor alle klæder sig uhyggeligt ud. Børnene medbringer græskar til at lave lygter

• Klasse-fest

En fest for klassen med spisning og aktiviteter, musik & dans.

• Forældre-fest

En fest for alle forældre uden børn. Det er meget nemmere at tale med hinanden omkring de problemer der opstår når børnene er ældre hvis man kender lidt til hinanden.

• Mødre/Fædre kom-sammen

Alle mødre mødes f.eks. til snacks & drinks en aften (Kan afholdes på café også) / Alle fædre tager ud at bowle, køre go-cart eller lignende for at blive rystet lidt sammen

• Jule-arrangement

Måske i forbindelse med "Rød dag" på skolen. Vi spiser risengrød sammen eller lignende.

• Fastelavns-arrangement

Kan afholdes udendørs med varm kakao & fastelavnsboller

• Tur med bål i skoven

Eventuelt poster ude i skoven. Bål med Marshmellows & kiks. Leg i skoven

• Kage-konkurrence

Alle bager fantasifulde kager & et udvalg giver point til de forskellige og kårer en vinder. Kagerne spises sammen.

• Tur til skøjtehallen

Det er vores erfaring at "obligatoriske arrangementer" har større deltagelse. F.eks. "Rød dag" hvor mange deltager.

Det kan være en god idé at lave et socialt årshjul som udsendes efter sommerferien med datoer for komsammen.

Der kan være mulighed for at låne et lokale på skolen, men det kræver at man aftaler dette med en lærer, pædagog eller bestyrelsesmedlem.

Tyrolerhuset ved Radiomarken kan bookes af personalet via kontoret – oplagt sted til teltovernatning. (SFO’en råder over diverse telte som det er muligt at låne – kræver blot en forældre indsats).

Udarbejdet af Mette & Trine, August 2015